Jahody v mede 380 g 1+1 ZDARMA
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jahody v mede 380 g 1+1 ZDARMA
Jahodový med sú dva zázraky v jednom pohári. Zamaškrťte si
Dámy, páni, budú hody, pozývame na jahody. Jahody v mede! Červené, šťavnaté, bodkované jahôdky v našom sladučkom mede si zamilujete:
- pretože skvele chutí > maškrtka na každý deň,
- vďaka ich využitiu v kuchyni > na rožku, pri pečení,
- kvôli ich zdravotným účinkom > napríklad proti prechladnutiu.
Jahody a med, dva malé zázraky v jednom pohári. Keď máte chuť na sladké, jahody >>> nakupujte tu a teraz.
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Sladučké jahôdky v mede zamiešané, po celý rok chutné a lahodné. Smejú sa v mede jahody, básnici píšu na ne ódy:
„Za cestičku k jahodám
všetko svoje zlato dám.
Za chuť jahôd s medom, teda,
dal by som aj modré z neba“
Teraz však môžete zatvoriť dvere k dvanástim mesiačikom. Jahôd v mede máme pre vás dosť. Výsledná chuť je ako sen - jahodová! Červená ako zapadajúce slnko, šťavnatá ako letný dáždik a bodkovaná ako lienka. Kúzlo v jednom pohári.
Ako sme objavili jahody?
Aké ovocie zo záhrady je najlepšie? JA myslím, že na tom sa zHOdneme vžDY a všetci: jahody so šľahačkou, jahodová zmrzlina, jahodový koláč, jahodové knedlíky... Moje najobľúbenejšie ovocie vôbec. Tak prečo nie jahody s medom? Sladká slasť, kúzlo v jednom pohári!
Zloženie nášho jahodového medu je prírodné, a preto také jednoduché: len za studena pastovaný med a lyofilizované jahody. Neobsahuje žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy ani iné šťavy, ktoré med riedia a zlepšujú roztierateľnosť. Nie je tekutý ako bežný kvetový alebo lesný medovicový med, jeho konzistencia skôr pripomína hustotu pastovaného medu, ktorú zvyšuje lyofilizované ovocie. Môže sa natierať na bežné pečivo, s výnimkou veľmi jemného pečiva, ako je nepečený toastový chlieb alebo croissanty.
- Náš tip: med s jahodami nechajte pri izbovej teplote, kde sa jeho konzistencia zlepší a med po niekoľkých hodinách zmäkne (v závislosti od objemu). Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Čo je to pastovaný med?
Je to kvetový med, ktorý upravujeme do ľahko roztierateľnej formy. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, to by spôsobilo zníženie kvality medu.
Pozor! Pastovaný med môžete stekutiť. Robte to však opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa zo skvapalneného pastovaného kvetového medu stane nepastovaný kvetový med, t. j. číry med. Takýto med potom vykryštalizuje do absolútneho stuhnutia.
Čo to znamená, keď sa povie lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces mrazenia, pri ktorom sa v ovocí zachovávajú výživové hodnoty, vláknina, vitamíny a minerálne látky. Zachová sa aj skvelá aróma a úžasná chuť. Ovocie chutí, akoby bolo čerstvo odtrhnuté zo stromu.
Jahody - opis a zaujímavosti
Jahody sú veľmi obľúbené, zdravé a chutné ovocie. Jahodník (latinsky Fragaria) poznali už starí Rimania. Dnes sa na poliach pestuje jahoda veľkoplodá (Fragaria annanassa), ktorú v roku 1766 vyšľachtil záhradník francúzskeho kráľa Ľudovíta XV.
- Podľa legendy z 12. storočia kráľ Belo II. pomenoval Prešov podľa jahôd, ktoré na území (vtedy ešte dedinky) rástli
- Názov jahoda pochádza zo staroslovanského slova „agoda“.
- Každý z nás zje v priemere asi 1,2 kg jahôd ročne.
Nie je náhoda, že jahoda obsahuje veľa látok, ktoré sú lahodné pre naše zdravie:
- Vitamíny (A, B, C, E),
- vlákninu a antioxidanty (antokyán),
- minerálne látky (draslík, horčík, síra, vápnik, zinok),
- organické kyseliny (citrónová, elagová, chinová, jablčná).
Jahody posilňujú organizmus a ich konzumácia môže zabrániť mnohým chorobám. Dokážu úspešne bojovať proti prechladnutiu a navyše:
- slúžia ako prevencia proti rakovine a srdcovým chorobám,
- omladzujú funkciu nervový systém vrátane mozgu,
- stimulujú regeneráciu buniek a urýchľujú hojenie,
- zabraňujú vzniku zápalov a urýchľujú ich liečbu,
- znižujú tvorbu močových a žlčových kameňov,
- podporujú prekrvenie pohlavných orgánov,
- pôsobí ako ochrana pred zápchou,
- podporujú látkovú výmenu,
- pomáha pri chudnutí,
- spomaľujú starnutie.
Výroba medu s jahodami
Ochutený med s jahodami vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý proces výroby je vlastne jednoduchý: tradičné postupy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená stará dobrá ručná práca, náš domáci med a žiadne chemikálie ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k našej snahe pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme jahodový med najradšej?
Len čo mám chuť na sladké, tak zamierim k jahodám v mede. Jeme ho len tak lyžičkou. Vy si na jahodovom mede pochutíte s celou rodinou. Využijete ho každý deň, môžete ho natierať na pečivo, pridávať do pokrmov, ovocných šalátov a najmä dezertov (zmrzlinové poháre, palacinky, puding). Môžete ho zmiešať s jogurtom, do kokteilu alebo si ho dopriať len tak pre radosť.
Podrobnosti o mede s jahodami
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1 385 kJ / 331 kcal |
Tuk | 0,2 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 80 g |
Z toho cukry | 79 g |
Bielkoviny | 0,6 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový pastovaný med (96 %), lyofilizované jahody (4 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.