Prečo sa na povrchu arašidového masla oddeľuje olej?
Možno ste si niekedy všimli, že sa vaše obľúbené arašidové maslo v pohári po nejakom čase rozdelilo na olej a tuhšiu časť. Niet sa čoho báť! Je to úplne normálny jav a stáva sa to pri všetkých prírodných arašidových maslách. Olej z arašidov je totiž plný vitamínov a zdraviu prospešných tukov, ktoré sa pri skladovaní môžu od ostatných zložiek oddeliť.
Ako obnoviť krémovú konzistenciu? Maslo stačí dôkladne premiešať lyžicou alebo vidličkou. Ešte lepšiu chuť a krémovosť arašidového masla získate, keď ho pred použitím chvíľu necháte pri izbovej teplote. Ak je, naopak, po premiešaní moc riedke, odporúčame ho na chvíľu uložiť do chladničky.
Podobné otázky
- > Prečo má môj med inú konzistenciu ako na fotkách a vo videu?
- > Čo je ta biela vrstva na povrchu ochuteného medu?
- > Dokážete zrealizovať zakázkovú výrobu?
- > Môžu jesť diabetici med?
- > Je ochutený med vhodný pre celiatikov?