🚚DOPRAVA ZDARMA na všetko – ale len na chvíľu, DO 15. 1.📦

Perníková chalúpka, medová a vianočná

Kde bolo, tam bolo, na Medovom vŕšku stála malá, krásná perníková chalúpka... A taká istá roztomilá, zasnežená chalúpka môže stáť aj u vás doma. Ja vám teraz prezradím, ako na to – upečiete ju.

Medová perníková chalúpka

Stiahnite si šablónu a podľa nášho receptu si so mnou pripravte nádhernú chalúpku z medu a perníku. Môžete ju skúsiť v dvoch variantách – zlepovanú karamelom (rýchla a sladká) alebo zviazanú povrázkami (efektná a nápaditá). V druhom prípadepred pečením vždy v mieste budúceho zväzovania zapichnite špajdľu asi 0,5 cm od okraja.

Recept na medovú perníkovú chalúpku

Ingrediencie

Na 1 perníkovú chalúpku s medom potrebujeme:

  • 2 vajcia,
  • 100 g masla,
  • 60 g perníčkového medu,
  • 140 g práškového cukru,
  • 400 g hladkej múky,
  • 1 lyžičku jedlej sódy,
  • 2 lyžičky kakaa,
  • karamel (na zliepanie).

Medová perníková chalúpka

Postup prípravy medovej perníkovej chalúpky

Čas prípravy: veľmi individuálny, urobte si s pečením napríklad pekné popoludnie.

  1. Suroviny zmiešajte a nechajte cesto aspoň 2 hodiny odpočívať.
  2. Vystrihnite si priloženú šablónu.

Rozmery strechy: 12 x 12 cm (2x)
Rozmery bokov: 7,2 x 7,2 cm (2x)
Rozmery štítových strán: na výšku 15 cm, na šírku 12 cm, obvodové strany 10 cm a 7,2 cm (s dvermi 1x, bez dverí 1x)
Rozmer dverí: výška 5 cm, šírka 3 cm

Šablóna na perníkovú chalúpku:

Šablóna na perníkovú chalúpku

  1. Cesto vyvaľkajte asi na 3 mm a vykrojte tvary.
  2. Pečte na 180 °C asi 10 minút.
  3. Po vychladnutí ozdobte a zlepte karamelom, či zviažte povrázkom.
  4. Zdieľajte s nami vaše krásne chalúpky na Instagrame.
  5. Dobrú, vyváženú chuť!

Medová perníková chalúpka

Výživové hodnoty na celú perníkovú chalúpku

  • 3 081 kcal,
  • 58,6 g bielkovín,
  • 479 g sacharidov (z toho 193 g cukrov),
  • 12,6 g vlákniny,
  • 101 g tukov.

.