Banány v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Banánový med, úžasná pochúťka na každý deň, ktorú musíte mať
Kamkoľvek pridáme banány, je to vynikajúca pochúťka: zmrzlina, kokteil, koláč… a, samozrejme, med. Tak tu ich máte - famózne banány v mede, pretože sú:
- sladké tak akurát, aby ste sa ich nikdy neprejedli,
- exotické s vôňou ďalekých krajín,
- žlté, na stole neprehliadnuteľné,
- výborné, zmyselné a od prvého sústa neodolateľné.
Med a banány, to najlepšie pre deti, pre pánov aj pre dámy, vyčaria úsmev na tvári aj tomu najmlsnejšiemu jazýčku. Poďte sa s nami smiať, stačí si len vybrať.
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Sú dobré, sladké tak akurát, exotické, žlté (= neprehliadnuteľné na stole), zmyselné a spolu s medom úplne dokonalé. Banány v mede sú úsmev, ktorý miluje každý.
Ako sme objavili banány?
Nuž, raz v noci sa mi prisnil sen:
"Banány sú skvelá mňamka,
roj včiel videl som hneď zránka,
letel tam, kde rastú palmy,
aby banán v mede dal mi."
Potom to už išlo rýchlo, na nič sme nečakali a pripravili sme toto lahodné zlato z trópov aj pre vás. Obe tieto potraviny máme na našom stole každý deň, takže zmiešať ich dokopy sa priam ponúkalo. Výsledná chuť vyčarí úsmev na tvári aj tomu najmlsnejšiemu jazýčku: sladká tak akurát, exotická s vôňou diaľok a zmyselná, že už prvé sústo je pôžitok. Mňam, toto sa naozaj podarilo!
Zloženie a konzistencia ochuteného medu s banánmi
Med s banánmi sa skladá výlučne z pastového medu a lyofilizovaných banánov. Neobsahuje žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy ani iné šťavy, ktoré med riedia a zlepšujú roztierateľnosť. Nie je tekutý ako bežný kvetový med alebo lesný medovicový med, ale jeho konzistencia je podobná hustote pastovaného medu, ktorú zvyšuje lyofilizované ovocie. Môže sa natierať na bežné pečivo, s výnimkou veľmi jemného pečiva, ako je nepečený toastový chlieb alebo croissanty.
- Náš tip: Nechajte med s banánom pri izbovej teplote, kedy sa jeho konzistencia zlepší a med po niekoľkých hodinách zmäkne (v závislosti od objemu). Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Čo je to pastovaný med?
Je to kvetový med, ktorý upravujeme do ľahko roztierateľnej formy. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, to by spôsobilo zníženie kvality medu.
Pozor! Pastovaný med môžete stekutiť. Robte to však opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa zo skvapalneného pastovaného kvetového medu stane nepastovaný kvetový med, t. j. číry med. Takýto med potom vykryštalizuje do absolútneho stuhnutia.
Čo to znamená, keď sa povie lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces mrazenia, pri ktorom sa v ovocí zachovávajú výživové hodnoty, vláknina, vitamíny a minerálne látky. Zachová sa aj skvelá aróma a úžasná chuť. Ovocie chutí, akoby bolo čerstvo odtrhnuté zo stromu.
Banány - opis a zaujímavosti
Banán(ovník) pochádza z Ázie a Oceánie. Na ostrove Nová Guinea ho ľudia pestovali už pred 10 000 rokmi! Čo je na ňom ešte zaujímavé?
- O prvú banánovú plantáž sa starali v Číne pred 1 800 rokmi.
- Banány doma nedávajte do chladničky, aby sa nepokazili.
- Šupka chráni banány pred pesticídmi a navyše je to skvelý prepravný obal.
Banány sú skvelým zdrojom prospešných látok, ktoré prispievajú k vášmu zdraviu. Čo obsahujú:
- minerálne látky (draslík, horčík, meď, mangán),
- vitamíny (A, B6, C),
- vlákninu,
- prírodné cukry (sacharidy, fruktózu a glukózu),
- antioxidanty (dopamín) a aminokyseliny (tryptofán).
Banány majú pozitívny vplyv na organizmus, dodávajú veľa energie a navyše:
- slúžia ako prevencia vysokého krvného tlaku a srdcových ochorení,
- zlepšujú trávenie a chránia pred zápchou a hnačkou,
- používajú sa pri chudnutí a zvyšovaní svalovej hmoty,
- prispievajú k okysličovaniu mozgu a lepšej funkcii mozgu,
- napomáhajú kvalitnému spánku,
- znižujú opuchy,
- zlepšujú náladu,
- zmierňujú pálenie záhy.
Výroba medu s banánom
Ochutený med s banánom vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý proces výroby je vlastne jednoduchý: tradičné postupy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená stará dobrá ručná práca, náš domáci med a žiadne chemikálie ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k našej snahe pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme banánový med najradšej?
Keď jem med s banánmi, usmievam sa. Nezáleží na tom, či si ho vychutnám len na lyžičke, na chlebe alebo dokonca v mlieku ako smoothie. Úsmev ma prejde hneď, ako sa pohár vyprázdni - a tak šup, rýchlo natočiť nový!
Podrobnosti o banánoch v mede
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1 392 kJ / 333 kcal |
Tuk | 0 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 81 g |
Z toho cukry | 79 g |
Bielkoviny | 0,5 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový pastovaný med (96 %), lyofilizované banány (4 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.