Lieskovce s kakaom v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Orieškovokakaového medu sa neprejete. Natrite si ho s nami
Láska z liesky, čoko ako kakao a sladký med sú tajomstvom orechovokakaového medu. Čaká vás dlhé maškrtenie, až kým neuvidíte na dno pohára. Natierajte poriadne hrubú vrstvu, nech to stojí za to. A pri kuchtení kúzlite a oslaďte si život. Musíte ochutnať, pretože:
- kombinácie medu s kakaom a mletými lieskovými orieškami sa jednoducho neprejete
- takto chutí tá pravá lieskovo-oriešková kakaová nátierka,
- jedinečné zážitky často prichádzajú z nenazdania. Jeden z nich máte na dosah.
Med s kakaom a lieskovými orieškami navyše posilní váš organizmus a je skvelým darčekom pre každého. Vyberte si dostatočne veľké balenie (pozor, pri konzumácii strašne rýchlo ubúda!) a objednajte.
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
K lieskam si rád kliesnim cestu, pretože:
„S radosťou prejdem aj hustým krovím
k medu s kakaom a orieškom lieskovým.“
Krásne vláčna, hodvábne hladká nátierka, ktorá láka k nekonečnému ochutnávaniu. 1 čajová lyžička denne je nutnosť, pretože med s kakaom a lieskovými orieškami je taký dobrý, že sa ho nikdy neprejete.
Ako sme objavili kakao, lieskové oriešky a med?
Ako deti sme milovali kakao a ulamovali si z orieškovej čokolády. Takže dať dokopy lieskové oriešky s kakaom a medom nebol žiadny oriešok. Pasovali k sebe ako včely ku kvetom. Výsledná chuť je d-o-b-r-ô-t-k-o-v-á! Taká príjemná klasika pre každého. Krásne vláčna, hodvábne hladká nátierka, ktorej ochutnávanie nemá konca-kraja. 1 lyžička denne je nutnosť, pretože med s kakaom a orechami je taký dobrý, že sa ho neprejete.
Zloženie a konzistencia orieškovokakaového medu
Zloženie nášho medu orieškovokakaového medu je prírodné, a preto také jednoduché: len za studena pastovaný med, kakao a mleté lieskové orechy. Neobsahuje žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy ani iné šťavy, ktoré med riedia a zlepšujú jeho roztierateľnosť. Nie je tekutý ako bežný kvetový alebo lesný medovicový med, ale jeho konzistencia je podobná hustote pastovaného medu. Môže sa natierať na bežné pečivo, s výnimkou veľmi jemného pečiva, ako je nepečený toastový chlieb alebo croissanty.
- Náš tip: orechový kakaový med nechajte pri izbovej teplote, kde sa jeho konzistencia zlepší a med po niekoľkých hodinách zmäkne (v závislosti od objemu). Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Čo je to pastovaný med?
Je to kvetový med, ktorý upravujeme do ľahko roztierateľnej formy. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, to by spôsobilo zníženie kvality medu.
Pozor! Pastovaný med môžete stekutiť. Robte to však opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa zo skvapalneného pastovaného kvetového medu stane nepastovaný kvetový med, t. j. číry med. Takýto med potom vykryštalizuje do absolútneho stuhnutia.
Kakao - opis a zaujímavosti
Kakao sa vyrába z kakaových bôbov. Ide o semená plodov kakaovníka pravého (latinsky Theobroma). Najväčšia plocha kakaových plantáží sa v súčasnosti nachádza na Pobreží Slonoviny (tretina svetovej produkcie), ako aj v Ghane, Kamerune a Nigérii.
- Pôvodné indiánske výrazy pre kakao a čokoládu sú „cacauatl“, „kakaw“ alebo „chocol'ha“.
- Aztékovia si uctili dobyvateľa Cortéza lahodnou čokoládou v zlatom pohári.
- Rozdrveným a opraženým kakaovým bôbom sa hovorí nibsy.
Základnou zložkou kakaa je alkaloid teobromín:
- minerálne látky (napr. draslík, fosfor, horčík, vápnik, zinok, železo),
- antioxidanty (flavonoly),
- anandamid a kofeín,
- zdravé tuky.
Kakao dokáže:
- zvýšiť chuť do jedla,
- dostať telo do formy,
- zvýšiť milostnú túžbu,
- pomáhať pri prechladnutí,
- prispievať k rastu vlasov a nechtov,
- uvoľňovať napätie v unavených svaloch,
- pozitívne ovplyvňovať mozog, vyvolávať pocity šťastia a zlepšovať pamäť,
- stimulovať srdce, znižovať vysoký krvný tlak a lepšovať prietok krvi.
Výroba medu s vlašskými orechmi a kakaom
Ochutený med s kakaom a lieskovými orieškami vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny.Celý proces výroby je vlastne jednoduchý: tradičné metódy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená starú dobrú ručnú prácu, náš domáci med a žiadne chemické látky ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k našej snahe pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme orechy s kakaom v mede najradšej?
Na našom orieškovokakaovom mede si pochutí celá rodina. Využijete ho každý deň a najlepšie sa natiera na chlieb, palacinky alebo lievance. Med môžete pridať aj do jedál, osladiť ním dezerty alebo ovsenú kašu. Môžete ho zamiešať do jogurtu, kokteilu, do smoothie alebo si ho dopriať len tak pre radosť.
Podrobnosti o mede s kakaom a lieskovými orieškami
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1 488 kJ / 355 kcal |
Tuk | 4,7 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 75 g |
Z toho cukry | 73 g |
Bielkoviny | 1,7 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový pastovaný med (91 %), kakao (2 %), jadrá lieskových orechov (7 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.