Pomaranče s klinčekom v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pomarančový med s klinčekom je šťavnatá pochúťka na celý rok
S pomarančom sme trafili klinček po hlavičke. Med s klinčekom a pomarančmi vonia exotikou, neznámymi ostrovmi, objavovaním ďalekých krajín, tropickými plantážami a starobylými rančmi. Je to med na celý rok a na všetky príležitosti, ktorý vám dodá šťavu, nadhľad a sviežeho ducha:
- kombinácia pomaranča, klinčekov a medu || vyskúšajte ju a budú sa diať zázraky,
- oranžová, tmavá a zlatá || hrá všetkými farbami, chuťami a zážitkami,
- skvelý na maškrtenie, ako darček, na posilnenie organizmu || neváhajte!
Pomarančový med s klinčekom stúpa na rebríčku obľúbenosti. Poďme sa spolu pustiť do pomaranča a klinčekov || vložte ho do košíka, objednajte a my vám ho doručíme.
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Zaveste svoje pochybnosti na klinec a ochutnajte med s pomarančmi a klinčekom. Toto sa totiž veľmi podarilo. Aj Maťko a Klinček by boli spokojní.
„Sladký medík s pomarančom,
Všetci veselia sa tancom.
A klinčeku trošíčku
pre radosť na jazýčku!“
Zlatý klinček večera v mede a pomarančoch. Vonia exotikou, tropickými plantážami a starobylými rančmi. Je to med na celý rok a na všetky príležitosti, dodáva šmrnc, nadhľad a sviežu náladu.
Ako sme objavili pomaranč, klinček a med?
No tak - ako sme mohli vynechať pomaranč? Rozmýšľali sme, čím ho v mede doplniť, a vtedy sme trafili klinček po hlavičke. Výsledná chuť je mámivá! Poteší jazyk, zahreje srdce, vytvorí pohodu. Sladko-kyselkavý pomaranč, neopakovateľný klinček a sladučký domáci med - ó la la! Mlynčekom namletý klinček v mede si vychutnáte v sede aj v stoji a chuť pomaranča vás odzbrojí.
Zloženie a konzistencia medu s klinčekom a pomarančmi
Zloženie nášho medu s pomarančmi a klinčekmi je prírodné, a preto také jednoduché: len za studena pastovaný med, lyofilizovaný pomaranč a drvené mleté klinčeky. Neobsahuje žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy ani iné šťavy, ktoré med riedia a zlepšujú jeho roztierateľnosť. Nie je tekutý ako bežný kvetový alebo lesný medovicový med, ale jeho konzistencia pripomína skôr hustotu pastovaného medu, ktorú ešte zvyšuje lyofilizované ovocie. Môžete ho natierať na bežné pečivo, s výnimkou veľmi jemného pečiva, ako je nepečený toastový chlieb alebo croissanty.
- Náš tip: nechajte klinček a pomaranče v mede pri izbovej teplote, kde sa konzistencia zlepší a med po niekoľkých hodinách zmäkne (v závislosti od objemu). Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Čo je to pastovaný med?
Je to kvetový med, ktorý upravujeme do ľahko roztierateľnej formy. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, to by spôsobilo zníženie kvality medu.
Pozor! Pastovaný med môžete stekutiť. Robte to však opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa zo skvapalneného pastovaného kvetového medu stane nepastovaný kvetový med, t. j. číry med. Takýto med potom vykryštalizuje do absolútneho stuhnutia.
Čo to znamená, keď sa povie lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces mrazenia, pri ktorom sa v ovocí zachovávajú výživové hodnoty, vláknina, vitamíny a minerálne látky. Zachová sa aj skvelá aróma a úžasná chuť. Ovocie chutí, akoby bolo čerstvo odtrhnuté zo stromu.
Klinčeky - opis a zaujímavosti
Klinčekové korenie sa získava sušením nerozvinutých kvetov stromu klinčekovca voňavého (Syzygium aromaticum). Jeho domovinou je hornatý ostrov Ambon na opačnom konci sveta. Skúste klinček rozžuť a uvidíte, ako vám osvieži dych! Je to vďaka zlúčenine eugenol. Tá je spolu s ďalšími látkami, ako sú flavonoidy, živice a triesloviny, účinná proti reumatizmu, kŕčom a bolesti. Stimuluje činnosť srdca a pečene, chuť do jedla a trávenie. Dokáže dezinfikovať, vyháňať baktérie a spôsobovať znecitlivenie. A vdychovanie klinčekových výparov lieči zápaly priedušiek a čistí dýchacie cesty.
- V stredoveku dovážali klinčeky do Európy arabskí obchodníci.
- Od staroveku sa klinčeky používali pri starostlivosti o ústnu dutinu.
- Dnes rastie klinčekovec v celom tropickom pásme.
Výroba medu s klinčekmi a pomarančom
Ochutený pomaranč s klinčekom v mede vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobný proces je vlastne jednoduchý: tradičné metódy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená starú dobrú ručnú prácu, náš domáci med a žiadne chemikálie ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k našej snahe pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme med s pomarančmi a klinčekom najradšej?
Na pomarančovom mede s klinčekom si pochutnáte s celou rodinou. Je teplom krbu počas dlhých zimných večerov aj letným osviežením. Využijete ho každý deň, môžete ho natierať na pečivo, pridávať do jedál a najmä do dezertov (zmrzlinové poháre, palacinky, puding). Môžete ho zamiešať do jogurtu, do smoothie, do horúceho nápoja, do kokteilu alebo si ho po lyžičkách dopriať len tak pre radosť.
Med s pomarančom a klinčekmi
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1 385 kJ / 331 kcal |
Tuk | 0,1 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 80 g |
Z toho cukry | 78 g |
Bielkoviny | 0,6 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový pastovaný med (93,85 %), lyofilizované pomaranče (6 %), mletý klinček (0,15 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.