Slivky so škoricou v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Med, slivky a škorica, silná trojica. Pusťte sa do nej, je to mňamka
Lahodný domáci med, veselé slivky a čarovná škorica, to je silná trojica. Vzali sme svojich sedem slivák, vložili ich do medu so škoricou, a tá skvelá chuť nás očarila. A očarí aj vás, pretože:
- budete ho ochutnávať, až sa budete za ušami zalizovať,
- vykúzlite s ňou všelijaké dobroty vrátane müsli misky,
- pomôže vášmu telu bojovať s množstvom neduhov,
- môžete ho venovať niekomu ako pekný darček.
Med, škorica a slivky prinášajú šťastie. Našťastie si u nás môžete dopriať túto pochúťku hneď a zaraz.
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
So škoricovým medom so slivkami máte vyhraté:
„Med, slivka, škorica v pohári,
každý deň šťastím rozžiari.“
Dobručký, voňavý, zdravie posilňujúci. A bude vám fajn.
Ako sme objavili škoricu, slivku a med?
Slivky so škoricou na nás spočiatku pôsobili veľmi sviatočným a vianočným dojmom. Nakoniec to tak nie je. Túto chuť sme si my, ale aj všetci ostatní, počas celého roka veľmi obľúbili. Aj vy sa do výslednej slivkoškoricomedovej chuti beznádejne zamilujete! Zopakujte si to p-o-m-a-l-y: slivkoškoricomedovej. Zavrite oči. Ochutnajte. Cítite sladký med a rozkvitnutú lúku, kyselkavé slivky a stromy za chalupou, jedinečnú škoricu a volanie diaľok. Dohromady nádherný zážitok >>> bude vám dobre.
Zloženie a konzistencia škorice so slivkami v mede
Zloženie nášho slivkového medu so škoricou je prírodné, a preto také jednoduché: len za studena pastovaný med, mletá škorica a lyofilizované slivky. Neobsahuje žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy ani iné šťavy, ktoré med riedia a zlepšujú jeho roztierateľnosť. Nie je tekutý ako bežný kvetový alebo lesný medovicový med, ale jeho konzistencia je podobná hustote pastovaného medu, ktorú zvyšuje aj mletá škorica a lyofilizovaná slivka. Môže sa natierať na bežné pečivo, s výnimkou veľmi jemného pečiva, ako je nepečený toastový chlieb alebo croissanty.
- Náš tip: med so škoricou a slivkami nechajte pri izbovej teplote, kde sa jeho konzistencia po niekoľkých hodinách zlepší (v závislosti od objemu) a med zmäkne. Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Čo je to pastovaný med?
Je to kvetový med, ktorý upravujeme do ľahko roztierateľnej formy. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, to by spôsobilo zníženie kvality medu.
Pozor! Pastovaný med môžete stekutiť. Robte to však opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa zo skvapalneného pastovaného kvetového medu stane nepastovaný kvetový med, t. j. číry med. Takýto med potom vykryštalizuje do absolútneho stuhnutia.
Čo to znamená, keď sa povie lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces mrazenia, pri ktorom sa v ovocí zachovávajú výživové hodnoty, vláknina, vitamíny a minerálne látky. Zachová sa aj skvelá aróma a úžasná chuť. Ovocie chutí, akoby bolo čerstvo odtrhnuté zo stromu.
Škorica - opis a zaujímavosti
Korenie škorice sa získava z kôry stromu patriaceho do čeľade vavrínovitých. Škoricovník čínsky pochádza z Barmy, zatiaľ čo cejlónska škorica pochádza zo Srí Lanky. Dnes sa pestuje v tropických oblastiach Afriky, Ázie a Ameriky. Najviac škorice sa produkuje v Indonézii, Brazílii, na Madagaskare a Seychelách.
- Škoricu v liečiteľstve úspešne používali už starí Číňania, Egypťania a Gréci úspešne používali škoricu v medicíne.
- O jej rozšírenie do celého sveta sa zaslúžili Portugalci a Holanďania.
- Samotné korenie sa vyrába drvením voňavej kôry škoricovníka.
Cinnamaldehyd, kyselina škoricová, eugenol, linalool a kumarín sú zlúčeniny, ktoré stoja za typickou vôňou škorice. Vďaka nim má škorica aj priaznivý účinok na ľudský organizmus:
Cinnamaldehyd, kyselina škoricová, eugenol, linalool a kumarín sú zlúčeniny, ktoré stoja za typickou vôňou škorice. Vďaka nim má škorica aj priaznivý účinok na ľudský organizmus:
- ničí baktérie (dezinfekčný účinok),
- zlepšuje kvalitu pokožky (zmierňuje akné),
- posilňuje imunitu (bojuje proti prechladnutiu, chrípke, kašľu),
- povzbudzuje chuť do jedla (a navyše sa veľmi príjemne užíva),
- pomáha pri cukrovke (zlepšuje metabolizmus tukov a cukrov),
- podporuje krvný obeh (znižuje krvný tlak, zmierňuje krvácanie),
- upravuje trávenie (nadúvanie, nevoľnosť, hnačka, dráždivý tračník),
- používa sa pri mnohých ďalších ochoreniach (napr. reumatizmus, vysoký cholesterol).
Výroba medu so škoricou a slivkami
Ochutený škoricový med so slivkami vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý proces výroby je vlastne jednoduchý: tradičné postupy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. Začína to stáčaním medu a končí zmiešaním so škoricou a slivkami. To znamená starú dobrú ručnú prácu, náš domáci med a žiadne chemikálie ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k našej snahe pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme škoricu so slivkami v mede najradšej?
Na našom slivkovom a škoricovom mede si pochutí celá rodina. Využijete ho každý deň, môžete ho pridávať ho do jedál a najmä do dezertov (pudingov, palaciniek, pohárov). Je výborný na bielom alebo celozrnnom chlebe, so sladkým rožkom a tiež s kysnutým pečivom, ako sú briošky a mazanec - skutočná pochúťka. Z horúceho kakaa je úplne iný nápoj, dá sa zamiešať do jogurtu, dokokteilu či smoothie alebo si ho dopriať len tak pre radosť.
Podrobnosti o slivkách so škoricou v mede
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1 398 kJ / 334 kcal |
Tuk | 0,1 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
Z toho cukry | 78 g |
Bielkoviny | 0,5 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový pastovaný med (94 %), lyofilizované slivky (5 %), mletá škorica (1 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.