Kvetový med s avokádom
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Med z avokáda, lahodná paráda pre každého. 3-2-1-maškrťte ho!
Čo všetko len dokážu vyčarovať! Keď sa včielky zaľúbia do avokáda, z ich lásky vznikne prelahodný avokádový med. A to je:
- kamarát do kuchyne, s ktorým si budú rozumieť hlavné jedlá aj desiate,
- zásobáreň užitočných látok, ktoré nášmu telu pomáhajú v stredu aj v piatok,
- prekvapko ako darček, ktorý môžete nadeliť komukoľvek, ale kľudne aj sami sebe,
- superpotravina, na ktorej je super, že okrem iného tiež výborne chutí. Skúste to sami.
Avokádový med šupito presto objednávajte a do košíka vkladajte TU!
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Seňoři a seňoritky, jeho moc je úžasná:
„Veď aj moja mama rada
maškrtí med z avokáda.
Preto jasné, že tým pádom
otec tiež rád med s avokádom.“
Takže, avokádo? Áno. A o to ide.
Ako sme objavili avokádo?
Olé! Ako je to v tej reklame? Prepašovali sme k vám avokádový med až z Méchika? Tak celkom takto to nebolo, ale je pravda, že na avokádo sme mali v merku už dosť dlho. Bola by predsa škoda, nechať ho ležať spadnuté na zemi. A podobné exotické chuťovky my proste zbožňujeme. Výsledná chuť je avomedová, pretkaná meXickými rytmami, ozvenou eXotických diaľok a zážitkami na maXimum. Caramba!
Zloženie a konzistencia medu kvetového s avokádom
Kvetový avokádový med sa skladá zo sladkých štiav kveto avokáda. To znamená z pelu a z nektáru, ktorý včely obohacují o výlučky svojich žliaz. Výlučky obsahujú predevšetkým enzymy prispievajúce k štiepeniu cukrov. Voda tvorí asi jednu šestinu (14–19 %) obsahu medu. V našom mede nenájdete žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy či iné riediace šťavy.
Čo je to kryštalizácia?
Kryštalizácia medu sa objavuje spravidla do pár dní či týždňov. Ide o prirodzený fyzikálny proces a známku jeho pravosti a kvality. Začína miernym zakalovaním a postupne prechádza do nepriehľadnej konzistencie, pripomína pastu alebo celkom stuhne. Kryštáliky v stuhnutom mede sú podobné tým cukrovým repným, preto sa tento jav ľudovo nazýva cukornatenie. Žiadny cukor však v mede nevzniká.
Náš tip: Tuhý med jednoducho naspäť stekutíte bez stráty kvality. Najjednoduchším spôsobom je vodný kúpeľ s teplotou do 50 °C. Vhodným prostriedkom je aj horkovzdušná rúra či úplne obyčajný radiátor. A mikrovlnná rúra? Tak to snáď nie…
Avokádový med – popis a zaujímavosti
Avokádo je plodom stromu menom hruškovec americký. Aztékovia ho pestovali na juhu dnešného Mexika už dávno pred naším letopočtom. Najväčšími súčasnými pestovateľmij sú okrem Mexika tiež africké a juhoázijské krajiny, Austrália a štáty okolo Stredozemného mora.
Liečba choroby čriev, obličiek a močových ciest, chorôb kože a slizníc, posilňovanie psychickej pohody či zvyšovanie obranyschopnosti, to je len zlomok pozitívneho pôsobenia avokáda. Nakoniec, dobre pôsobí skoro na každý orgán v tele.
- Názov pochádza zo španielskeho slova „aguacate“.
- Najväčšie avokádo sveta z Havaja vážilo skoro 2,5 kg.
- Na jednom strome vyrastie ročne cez 100 kusov avokád.
- Záhadou pro vedcov doposiaľ zostáva, ako sa v prírode rozmnožuje.
Výroba medu avokádového
Med kvetový s avokádom pripravujeme na našej rodinnej farme Včelařství Domovina. Doviezli sme si ho od najlepších lokálnych mexických včelárov v špeciálnych sudoch a pre vás ho s láskou stáčame do pohárov. Celý proces je vlastne jednoduchý: tradičné postupy, poctivé remeslo a stará dobrá ručná práca. Žiadna chémia ani všelijaké náhrady, to je naše avokádo v mede.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa kvôli ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok človeka priamo ohrozuje – pridajte sa preto k našej snahe pomáhať včelám. Tu si prečítate, ako na to.
A ako máme med z avokáda najradšej?
Tradičná nátierka guacamole sa vyrába z plodov avokáda, na všetko ostatné je tu kvetový avokádový med. Na lahodné a vyvážené raňajky ho natriete na pečivo. Na obed s ním skvele ozdobíte dezert (zmrzlinový pohár, palacinku, puding). Na večeri z neho vykúzlite úžasné vegetariánske tacos s medovým halloumi. A kedykoľvek si ho môžete užiť v čaji, horúcom mlieku či maškrtiť lyžičkou len pre chuť.
Podrobnosti o kvetovom mede s avokádom
Výživové údaje na 100 g | |
Energia | 1 390 kJ / 332 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
Z toho cukry | 80 g |
Bielkoviny | 0,3 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový avokádový med (100 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.