Lieskové orechy v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskové orechy v mede sú nielen pre Popolušku. Aj vy si ich zamilujete
Lieskovec, to je láska. Na prvý pohľad sa mu v našom medíku dobre darí. A ako med s lieskovými orechmi chutí? Úžasne, no predsa ako z rozprávky!
- Popoluška ocení jeho pozitívny vplyv na peknú postavu a pevné zdravie.
- Vincek si užije sladkú chuť prepletenú s orieškovou.
- Princ ho daruje preceptorovi za verné služby.
- Vy sa doň tiež zamilujete.
1-2-3! Oriešky pre maškrtníkov už čakají na vás. Vylúplnite si ich tu.
Lieskové oriešky s medom
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Poznáte túto krásnu rozprávku?
„Veľa medu a lieskovec v brušku,
lepší ako tri oriešky pre Popolušku.“
Veľmi sa nám páči a med s lieskovcami si vychutnávame aj pri jej sledovaní.
Ako sme objavili lieskové orechy?
Cestou z mesta nám cvrnkli do nosa. Tak sme ich naložili do medu. A viac než len tri, plný pohár. Pretože máme radi rozprávky. Vy nie? Výsledná chuť je medoliesková: plná medu a orechov. Lyžička ponorená hlboko v mede stojí za to. Lieskovce pozná každý, ale v spojení s medom získávajú nový rozmer. Štvrtý.
Zloženie a konzistencia lieskových orieškov s medom
Lieskový med sa skladá výlučne z celých kúskov vylúpaných jadier lieskových orieškov (aby lepšie chutili) zaliatych kvalitným agátovým medíkom. Lyžička nutná! Tá chuť vás nikdy neomrzí, preto odporúčame čo najväčšie balenie. Rovnako ako pri všetkých našich výrobkoch nepoužívame stabilizátory, cukrové sirupy ani iné zbytočné prísady, ktoré v 100% prírodnom výrobku nemajú čo robiť.
- Náš tip: med s lieskovými orieškami nechajte pri izbovej teplote, kedy sa jeho konzistencia po niekoľkých hodinách zlepší (v závislosti od objemu) a med zmäkne. Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Orechy
Ořechy rozvíjajú mozgovú činnosť, pamäť, koncentráciu a tiež:
- díky obsahu vlákniny podporují trávenie,
- blahodarne pôsobia na pokožku, vlasy a nechty,
- znižují hladinu cholesterolu v krvi,
- pomáhají pri reumatických ťažkostiach,
- pohladia vaše pošramotené nervy,
- dodávajú zdravú energiu.
Čo je to kvetový med?
Včely ho vyrábajú zo sladkého nektáru lúčnych kvetov, ktoré kvitnú na jar. Zbierajú ho z viacerých druhov rastlín, pochádza aj z bylín, repky, buka a duba, brezy, lipy, slnečnice, agátu, gaštanu, trnky, ale aj čerešne a ovocných stromov všeobecne. Môže byť viacdruhový alebo jednodruhový len z jedného kvetu.
Agát - opis a zaujímavosti
Agát (tiež agát biely, latinsky Robinia acacia) patrí do čeľade bôbovité a pochádza zo Severnej Ameriky. A viete,že:
- do Európy ju začiatkom 17. storočia priniesol francúzsky botanik Jean Robin,
- na Slovensku sa agáty začali pestovať v rokoch 1710 – 1720,
- nemá nič spoločné s tropickou akáciou?
Výroba medu z lieskových orechov
Lieskové oriešky v mede vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý proces výroby je vlastne jednoduchý: tradičné metódy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená stará dobrá ručná práca, náš domáci med a žiadne chemikálie ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k nášmu úsiliu pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme lieskové oriešky s medom najradšej?
S našimi lieskovými orieškami v agátovom mede urobíte svojmu brušku radosť každý deň. Sú senzačné ako dezert, pre vaše zdravie aj pre chvíle, keď si chcete len tak zachrumkať. Sú bohatým zdrojom vitamínov a mnohých telu prospešných látok.
Podrobnosti o mede s lieskovými orieškami
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 2 006 kJ / 479 kcal |
Tuk | 28 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 2,1 g |
Sacharidy | 47 g |
Z toho cukry | 45 g |
Bielkoviny | 6,8 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový agátový med (54 %), lieskové orechy (46 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Alergény: lieskové orechy
Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov vrátane sezamu, mlieka, lepku alebo SO2.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.