Mandle v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mandle v mede majú fantastickú chuť. Chrumkajte ostošesť
Odhoďte zábrany, pustite sa do medu s mandľami – naše mandle v mede vám rozozvučia mandle. Otvorte lákavý pohár, v ktorom vás na 106 % čaká:
- povznášajúca sladkosť :: kvalitný domácí med agátový od českého včelára,
- veselé chrumkanie :: lahodná španielska odroda najlepších mandlí,
- neprekonateľná dobrota :: chutí Magdalénke aj Klaudii.
Fantastický mix medu a mandlí s jedinečnou chuťou vás poteší, dodá energiu a posilní organizmus. Fantázia! Vyberte si veľkosť balenia či výhodný balíček, dajte do košíka :: objednajte.
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Máme radi mandle:
„Sladučká mňamka s mandľami,
nadovšetko krásna zdá sa mi.“
Ako sme objavili mandle?
Prečo práve mandle a med? Mandľa v nahom prevedení v mede chutí a chrumká fantasticky. Nie je to síce orech, ale jadro kôstky plodu mandle obyčajnej, ale to na veci nič nemení. Mandle nikdy nechutili lepšie.
Zloženie a konzistencia medu s mandľami
Mandle v mede je poctivá zmes celých kúskov mandlí zaliatych kvalitným agátovým medom. Vedľa mandle ďalšie mandle. Chuť je fantastická! Odporúčame čo najväčšie balenie. Rovnako ako pri všetkých našich výrobkoch nepoužívame stabilizátory, cukrové sirupy ani iné zbytočné prísady, ktoré v 100% prírodnom výrobku nemajú čo robiť.
- Náš tip: med s mandľami nechajte pri izbovej teplote, kedy sa jeho konzistencia zlepší a med po niekoľkých hodinách zmäkne (v závislosti od objemu). Je to malá daň za to, že ingrediencie sú jednoducho 100% prírodné :-)
Mandle
Všetci poznáme jadrá jadierok z plodov mandle obyčajnej. A mandle máme radi. Najmä túto španielsku odrodu, ktorá vyniká svojou sladkou chuťou.Mandle dodávajú zdravú energiu a obsahují veľa bielkovínn, minerálov, sacharidov a vitamínov.
Čo je to kvetový med?
Včely ho vyrábajú zo sladkého nektáru lúčnych kvetov, ktoré kvitnú na jar. Zbierajú ho z viacerých druhov rastlín vrátane bylín, repky, buka a duba, brezy, lipy, slnečnice, agátu, gaštana, trnky, ako aj čerešne a ovocných stromov všeobecne. Môže byť viacdruhový alebo jednodruhový len z jedného kvetu.
Agát - opis a zaujímavosti
Agát (tiež agát biely, latinsky Robinia acacia) patrí do čeľade bôbovité a pochádza zo Severnej Ameriky. A viete, že:
- do Európy ju začiatkom 17. storočia priniesol francúzsky botanik Jean Robin,
- na Slovensku sa agáty začali pestovať v rokoch 1710 – 1720,
- nemá nič spoločné s tropickou akáciou?
Výroba medu s mandľami
Mandle v mede vyrábame na našej farme Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobný proces je vlastne jednoduchý: tradičné metódy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená stará dobrá ručná práca, náš domáci med a žiadne chemikálie ani náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa v dôsledku ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok je priamou hrozbou pre človeka - preto sa pripojte k nášmu úsiliu pomôcť včelám. Tu sa dozviete, ako to urobiť.
A ako máme mandle v mede najradšej?
S našimi mandľami v mede je každý deň marcipánový. Sú skvelé ako dezert, pre vaše zdravie aj na to, keď si chcete len tak zachrumkať. Sú bohatým zdrojom vitamínov a mnohých telu prospešných látok.
Podrobnosti o mede s mandľami
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 2 058 kJ / 492 kcal |
Tuk | 31 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 2,5 g |
Sacharidy | 40 g |
Z toho cukry | 838g |
Bielkoviny | 12 g |
Soľ | 0,02 g |
Obsahuje: kvetový agátový med (44 %), mandle (56 %)
Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Alergény: mandle
Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov vrátane sezamu, mlieka, lepku alebo SO2.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.