Palacinky s celozrnnou múkou
Recept na palacinky s celozrnnou múkou pre všetkých maškrtníkov či športovcov. Toto si skrátka užijete: od jednoduchej prípravy cez natieranie (orechovým maslom, ochuteným medom, marmeládou… vyberte si) až po pôžitkárske hodovanie plné pochvalných výkrikov.
Recept na palacinky s celozrnnou múkou
Asi na 15 porcií palaciniek s celozrnnou múkou potrebujeme:
- 2 vajíčka,
- 400 ml mlieka,
- 7 polovičných lyžíc múky (špaldovej, akejkoľvek celozrnnej či i obyčajnej hladkej),
- 2 lyžice medu kvetového,
- štipku soli.
Postup prípravy palaciniek s celozrnnou múkou
Začneme zmiešaním mlieka, vajíčok, medu a soli v dostatočne veľkej mise. Do tejto základnej zmesi za stáleho starostlivého miešania postupne pridávame múku. Dbáme na to, aby sa nám vo vznikajúcom ceste netvorili hrudky nerozmiešanej múky. Výsledná hmota je tak akurát: hustá, ale zároveň tekutá.
A ideme smažiť! Pred každou palacinkou panvicu zľahka potrieme maslom či olejom. Naberačkou naberieme cesto, ktoré rozlejeme po panvici, a smažíme na miernom ohni. Nezabudneme včas otočiť – šampiónky a šampióni vyhadzujú do vzduchu, ostatní si pomôžu obracačkou.
Servírujeme s ponukou nátierok a zapíjame ríbezľovým sorbetom, letným smoothie alebo napríklad čučoriedkovým Medvedccinom.