🤩Veľkonočné cenové šialenstvo: ZĽAVA 35 %🤩

Grilovaný losos na mede

Recept na grilovaného lososa na mede. Ryba „na sladko“? A prečo nie? Je to dobré, je to zdravé a je to hotovo raz-dva.

Recept na grilovaného lososa na mede

Na grilovaného lososa potrebujeme:

  • 4 ks lososových filetov,
  • 4 lyžice medu kvetového (prípadne zaexperimentujeme napríklad s medom chilliovým),
  • 4 lyžice prepusteného masla,
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku,
  • 1 lyžice citrónovej šťavy,
  • morskú soľ,
  • niekoľko štvrtiek citróna.

Postup prípravy grilovaného lososa

Na vhodnú panvicu (pozor, za chvíľku ju šupneme do rúry ako babu Jagu!) položíme maslo a necháme ho zľahka zozlatnúť na strednom ohni. Pridáme citrónovú šťavu, cesnak a samozrejme medík. S citom, ale poriadne premiešame a restujeme, až sa z cesnaku začne niesť vôňa (cca 1 minúta). Odstavíme a polovicu „lektvaru“ bez cesnaku odlejeme do hrnčeka – bude sa hodiť neskôr.

To už si rúru v grilovacom programe predhrievame na stredne vysokú teplotu. Rybku necháme skočiť do panvice so zbytkom šťavy a počkáme (cca 3 minúty), kým sa mäso zatiahne trošku dozlatista. Filety prevrátime a šup s panvicou do rúry! Grilujeme (cca 6 minút) – a je to.

Grilované lososy na mede podávame dochutené zvyškom štavy a soľou. Ako príloha sa hodia opečené zemiaky, šalát či dusená zelenina.