Grilovaný losos na mede
Recept na grilovaného lososa na mede. Ryba „na sladko“? A prečo nie? Je to dobré, je to zdravé a je to hotovo raz-dva.
Recept na grilovaného lososa na mede
Na grilovaného lososa potrebujeme:
- 4 ks lososových filetov,
- 4 lyžice medu kvetového (prípadne zaexperimentujeme napríklad s medom chilliovým),
- 4 lyžice prepusteného masla,
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku,
- 1 lyžice citrónovej šťavy,
- morskú soľ,
- niekoľko štvrtiek citróna.
Postup prípravy grilovaného lososa
Na vhodnú panvicu (pozor, za chvíľku ju šupneme do rúry ako babu Jagu!) položíme maslo a necháme ho zľahka zozlatnúť na strednom ohni. Pridáme citrónovú šťavu, cesnak a samozrejme medík. S citom, ale poriadne premiešame a restujeme, až sa z cesnaku začne niesť vôňa (cca 1 minúta). Odstavíme a polovicu „lektvaru“ bez cesnaku odlejeme do hrnčeka – bude sa hodiť neskôr.
To už si rúru v grilovacom programe predhrievame na stredne vysokú teplotu. Rybku necháme skočiť do panvice so zbytkom šťavy a počkáme (cca 3 minúty), kým sa mäso zatiahne trošku dozlatista. Filety prevrátime a šup s panvicou do rúry! Grilujeme (cca 6 minút) – a je to.
Grilované lososy na mede podávame dochutené zvyškom štavy a soľou. Ako príloha sa hodia opečené zemiaky, šalát či dusená zelenina.